Leren plankdragers

Hou jij veel van lezen? Dan is het een leuk idee om een echt leesplekje in je huis te creëren. In deze hoek kun je dan al je boeken mooi opbergen en kun je urenlang doorbrengen in een goed boek zonder dat je hoeft op te staan. Als je dit wel ziet zitten, lees dan snel verder en ontdek slimme tips om je leeshoek zo gezellig en praktisch mogelijk in te richten!

Geef je boekenplanken een nieuwe uitstraling met plankdragers van leer

Bij het inrichten van een leeshoek is het belangrijk dat je genoeg opslagruimte hebt. Boekenliefhebbers laten graag hun boekencollectie zien in huis, dus het is wel zo prettig als het mooi is opgeborgen. Je kunt natuurlijk je boeken kwijt in een grote boekenkast, maar ook boekenplanken zijn perfect voor opslag.

Dat niet alleen, want je kunt je boekenplanken extra bijzonder maken met plankdragers van leer. Door leren hengsels aan je plank te bevestigen krijgt je boekenplank een bijzondere uitstraling die je boeken nog meer laten opvallen. Plankdragers van leer komen in allerlei soorten en maten, dus je bent helemaal vrij om je eigen draai aan het design te geven. Je kunt voor zwart of voor bruin gaan als je vooral de boeken op de voorgrond wilt zetten, of juist kiezen voor felle kleuren om de plankdragers extra op te laten vallen.

Dit is hoe je je boeken moet ordenen op een boekenplank met plankdragers van leer

Als je veel boeken in bezit hebt, dan wil je ze wel op een aantrekkelijke manier opbergen. Dit kun je op een aantal manier doen. Zo is het praktisch om je boeken te ordenen op achternaam, zodat je snel een boek kan vinden. Een nadeel van deze techniek is dat er zo boeken van allerlei maten en kleuren door elkaar staan, wat een rommelig effect aan je boekenkast geeft. Daarom is het wellicht een beter idee om je boeken te sorteren op kleur.

Door iedere plank een andere kleur te geven creëer je een grappig regenboog-effect. Als je de kleur van de plankdragers van leer zou afstemmen op de kleur van de boeken krijg je een ontzettend mooi resultaat. Vergeet ook niet om wat decoratie tussen de boeken te plaatsen. Dit zorgt voor wat afwisseling. Als je bijvoorbeeld merchandise van een boekenserie hebt, dan kun je dat mooi rondom de boeken plaatsen. Ook planten of andere kleine decoraties kunnen je leeshoek extra gezellig maken!

Comfortabel zitten in je leeshoek doe je zo!

Uiteraard draait het niet alleen om een mooie inrichting, maar is het ook van belang dat je comfortabel kan lezen in je leeshoek. Kies daarom voor een stoel waarin je gemakkelijk een paar uur lezend door kan brengen. Verder dien je een lamp in je leeshoek te plaatsen, om ook ‘s avonds te genieten van een goed boek.